Debat

»… at brugen ikke får negativ indflydelse på præstationen«

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bertel Haarder citerer en forælder for, at lærere ville få et chok, hvis de skulle prøve at arbejde som folk på det private arbejdsmarked. Endnu en hån i en lang række fra Haarders mund og hånd. Tankevækkende at Haarder tilsyneladende selv er løbet tør for egne krænkelser af lærernes faglighed og omdømme. Han plejer ellers nok selv med og uden omtanke at kunne fyre uhyrligheder af lige fra hoften.

Bertel Haarder beklager i en nyhed på www.folkeskolen.dk: »Forklaringen er«, siger han til journalisten, »at i disse tider, hvor man får breve i form af mail, så er det blevet alt for let bare at putte brevet ind og citere det hele, og det er det, der sker i den tekniske fase«.

Overraskende at han selv er uenig i omtalte citat, som han jo lod offentliggøre i det ganske land. Det var en teknisk fejl (sic!), at det kom med. Sådan noget kan jo ske i farten, og ministeren opdagede det ikke engang selv.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Den var altså ikke gået i folkeskolen, Haarder. Her kræver vi af eleverne, om de har nok så travlt med at tilpasse sig ministerens og folketingsflertallets luner, at de fordyber sig i opgaverne og afleverer gennemtænkte besvarelser. Her tolereres den slags tekniske fejl ikke.

Min 9. klasse bruger for tiden masser af kostbar undervisningstid på at træne til de skriftlige prøver i historie, kristendomskundskab, samfundsfag og dansk. Alle elever anvender it, og ifølge ministeriets vejledning for skriftlige prøver kræves der, »at vedkommende har en så tilstrækkelig færdighed og øvelse i at anvende computeren, at brugen af den ikke får negativ indflydelse på præstationen«.

Så, Bertel Haarder, din beklagelse er lige så ringe som dit virke som minister.