Karla og Jonas

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fjerde bog i serien om Karla. I første bind er Karlas ven Jonas en bifigur. Her i fjerde bind er han hovedperson. Jonas bor på børnehjem og ved ikke, hvem hans far og mor er. Det vil han frygtelig gerne vide, og Karla må hjælpe ham. Alle har forældre, og de to stikker af fra børnehjem og familie og går i gang med at opspore Jonas' mor, godt hjulpet på vej af Karlas farverige farmor og hendes veninder.

Personerne lever, og problemstillingen vil givetvis kunne fange læserne, for hvem vil ikke kunne forstå, at Jonas længes efter at møde sin mor. Ud over hovedproblemstillingen er der også genkendelighed for målgruppen i forholdet mellem Karla og hendes veninder, skænderierne med moren om, hvad der er rimelig påklædning, og den forelskelse mellem Karla og Jonas, som måske er på vej.

Bogen er stor og har stift omslag. Også typografien er stor, og det - sammen med god luft mellem linjerne - gør læsningen lettere for aldersgruppen på 9-12 år.

Bogen er fyldt med mange farverige, flotte helsidesillustrationer af Lars Gabel.