Anmeldelse Skønlitteratur
0   245

Karla og Jonas

Fakta<p>Forfatter: Renée Toft Simonsen</p><br /><p>199 kroner, 208 sider</p><br /><p>Forlag: Politikens Forlag</p>

Fjerde bog i serien om Karla. I første bind er Karlas ven Jonas en bifigur. Her i fjerde bind er han hovedperson. Jonas bor på børnehjem og ved ikke, hvem hans far og mor er. Det vil han frygtelig gerne vide, og Karla må hjælpe ham. Alle har forældre, og de to stikker af fra børnehjem og familie og går i gang med at opspore Jonas' mor, godt hjulpet på vej af Karlas farverige farmor og hendes veninder.

Artiklen fortsætter under banneret

Personerne lever, og problemstillingen vil givetvis kunne fange læserne, for hvem vil ikke kunne forstå, at Jonas længes efter at møde sin mor. Ud over hovedproblemstillingen er der også genkendelighed for målgruppen i forholdet mellem Karla og hendes veninder, skænderierne med moren om, hvad der er rimelig påklædning, og den forelskelse mellem Karla og Jonas, som måske er på vej.

Bogen er stor og har stift omslag. Også typografien er stor, og det - sammen med god luft mellem linjerne - gør læsningen lettere for aldersgruppen på 9-12 år.

Bogen er fyldt med mange farverige, flotte helsidesillustrationer af Lars Gabel.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt