Bravo Charlie

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hverdagsnoveller, der kan anvendes til såvel dansk som samfundsfag i forbindelse med unge og kriminalitet. Danskfagligt er der især tænkt på skriftligt arbejde. Forfatterne lægger op til såvel resumeer/referater som mere frit skriftligt arbejde for eksempel med at digte videre på novellerne, der for manges vedkommende har en meget åben slutning. Det er novellerne velegnede til, mens deres litterære kvaliteter er til at overse, selvom de er velskrevne i et virkelighedsnært sprog.

Novellernes emnekreds er relevant for aldersgruppen. De handler om unge og det, de kan komme ud for i forbindelse med for eksempel stoffer, kriminalitet, sex og druk, og novellerne vil fungere godt som udgangspunkt for diskussioner. Hver novelle er efterfulgt af opgaver til mundtligt og skriftligt arbejde. Bogen er anvendelig i emnearbejder - et par stykker ad gangen, ellers bliver eleverne overmætte. Personer og miljøer skal nok fange målgruppen i 8.-10. klasse. Sidst i bogen er der en litteraturliste og relevante link til yderligere uddybning af emnerne.

Powered by Labrador CMS