Anmeldelse

Historiens lange linjer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"28 forelæsninger om historiens lange linjer, holdt af nogle af landets førende historikere, samlet i 28 indsigtsfulde kapitler, suppleret med en flot billedserie". På denne måde præsenterer nærværende bog sig, hvor de omtalte historikere tager læseren med på en lang række ture rundt i verdenshistorien. Man kommer til det antikke Grækenland, forbi den romerske verden og den europæiske ekspansion og det nye Kina og nutidens USA. Samtidig er det en rejse rundt i mange aspekter af historien som for eksempel kulturhistorie, religionshistorie, politisk historie og social historie.

Alt er skrevet af danske historikere. En flot og indholdsrig bog med en lang række flotte og relevante illustrationer, som ledsager teksterne på fin vis.

Men hvem er det, denne bog henvender sig til? Den er ikke skrevet til og egner sig slet ikke til historieundervisningen i folkeskolen. Den særligt interesserede historielærer kan dog godt bruge bogen til at få en større indsigt og overblik i forhold til et emne, som man skal arbejde med, men primært er bogen henvendt til gymnasiet og historieundervisningen der.

Powered by Labrador CMS