Anmeldelse

Pigerne og aberne

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der udgives mange krimier for voksne i disse år, og også børnene får deres del. I denne møder vi to sympatiske pigedetektiver i et univers befolket af stereotyper. Skurken er stor og har hårpisk, den dumme medløber er lidt skummel, men vil jo egentlig ikke noget ondt. Pigernes forældre er også temmelig forudsigelige, og det samme er plottet. Pigerne leger dyrenes befrielsesfront, da de finder ud af, at den nærliggende dyrehandler har gang i noget med indsmugling af truede dyr. Et meget godt emne, men som sagt ret stereotypt behandlet. Der er da spænding, men den er set større i andre krimier for børn. Til gengæld kan vi leve lidt med i pigernes øvrige liv i skolen og med drengene.

Kan formentlig godt fange nogle af de 10-12-årige piger, der læser mange bøger, men bibliotekspengene kunne jo også bruges til andre bøger.