Anmeldelse Børneteater
0   108

1:1 EN CHAT-OPERA

Fakta<p>Komponist: Karsten Fundal. Instruktør: Anna Novovic. Sanger og performer: Helene Gjerris </p><br /><p>Varighed: 50 minutter. Forestillingen er refusionsberettiget </p><br /><p>Web-baseret undervisningsmateriale findes på www.skoletjenesten.dk/Folkeskole/Film-Musik-Teater-Dans</p><br /><p>Forlag: Figura Ensemble – Ensemble for tidssvarende musik og teater</p>

Figura Ensembles "1:1 EN CHAT-OPERA" er en ambitiøs og humoristisk introduktion til samtidskunsten. Den rummer både videoinstallation, poesi og live kompositionsmusik i en intens performance, der opdaterer operagenren. De fire musikere på scenen præsenterer en stærkt visuel ungdomsforestilling, der inddrager råstof fra moderne computerkultur.

Artiklen fortsætter under banneret

Fortællingen kræver fuld opmærksomhed for at blive forstået, for tunge temaer ruller over scenen i betydningsmættede billeder, bevægelser og lyde.

Helene Gjerris pudser og desinficerer sig gennem forestillingen som den rengøringsvanvittige kvinde Pandora, der kæmper med en uforløst sorg - måske over en mistet datter. På overfladen er alt pinligt rent, men svære følelser dukker op i skikkelse af et tøjdyr eller fem par små, røde, prikkede nylonstrømper på tørresnoren. De bliver dog straks gemt væk i et skab, som barrikaderes med store kasser vaskepulver - en tyk metaforik om fortrængning af uønskede følelser til underbevidsthedens grumsede mørke eller, kunne man sige med reference til den græske myte, ned i Pandoras frygtede æske.

Indimellem bliver væggene i hendes hjem til store billedskærme eller til computerskærme, når hun chatter med ukendte mennesker som "Gondorian Soldier" eller "Enven4ever". Pandora virker ensom, men hun har faktisk dybe og vigtige samtaler over chatten, og det er derigennem, hun til sidst åbner sig og finder en form for forløsning. Med blik for disse nuancer i den virtuelle kommunikation bliver "1:1" et godt udgangspunkt for diskussion af potentialer og faldgruber i chat-kulturen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ