Anmeldelse Kristendomskundskab
0   149

Storm over Europa

Islam - fred eller trussel?

Fakta<p>254 sider</p><br /><p>Forlag: Holkenfeldt</p>

Er islam og muslimer en trussel mod Danmark og Europa? Hvad er det egentlig, der trues og af hvad? Som Kai Sørlander skriver i en artikel i denne bog, kan man kort sagt blive temmelig usikker.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne til bogens artikler mener, at islam og muslimerne er en trussel. Kai Sørlander peger dog også på, at nogle toneangivende muslimer, både i og uden for Danmark, arbejder aktivt for en forståelse af islam på et demokratisk grundlag. Kåre Bluitgen viser i sit bidrag, at profeten Muhammed ville måbe over for de fanatiske og fundamentalistiske muslimer, der tror, at koranen skal efterleves ord for ord.

I et par andre artikler argumenteres bastant for, at islam udgør en trussel. For eksempel skriver Tabita Wulff: "Sover vi i timen, vil en brutal og ekspansiv ørkenreligion ødelægge vores civilisation" og anfører en mængde tal for, at det er ved at ske. Anderledes reflekterende lægger Thue Kjærhus op til en undersøgelse af både islamismen og det moderne nihilistiske samfund ved brug af blandt andre Hannah Arendts tanker og analyser. Dér kan der måske findes et svar på, hvorfor ellers veltilpassede unge pludselig bliver terrorister.

Samlet er bogens budskab, at islam er en trussel mod Europa og europæiske værdier. Truslen er ikke blot uden for Europa og på vej, men er allerede til stede med parallelsamfund, kvindeundertrykkelse, kriminalitet, sharia-krav frem for demokrati, en åbning over for Tyrkiet i EU med videre.

Jeg forstår godt alle argumenterne og betvivler ikke beviserne, tallene, oplevelserne. Billedet af Europa i dag er påvirket af islam og de muslimske borgere, og det vil det blive i endnu højere grad i fremtiden. Er det godt eller skidt? Bogens forfattere siger skidt, jeg er fortsat usikker. Jeg tror stadig på, at vi kan få noget godt ud af det, blandt andet ved at holde god skole på demokratisk grundlag for kommende verdensborgere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
994 andre er allerede tilmeldt