Kolding Kommune
0   114

Ekstra løn til de kreative

Ildsjæle skal belønnes, mener undervisningsministeren. Han var for nylig fremme med ønsket om at give ekstra løn til kreative naturfagslærere, der er villige til at arbejde ud over den fastsatte forberedelsestid for at gøre naturfag mere spændende. Folkeskolen har talt med Simon Hempel-Jørgensen, lærer i naturfag på Søndre Vang Skole i Kolding.

Bliver du en bedre naturfagslærer, hvis du får mere i løn?

Artiklen fortsætter under banneret

»Hvor meget taler vi om? Ikke for 1.000 kroner om måneden. Men hvis jeg fik 5.000 kroner ekstra om måneden, ville jeg blive en bedre lærer, for så ville jeg prioritere anderledes. Jeg laver alt muligt andet end at være lærer for at opfylde nogle andre behov, men hvis jeg fik en væsentlig lønforhøjelse, ville jeg gøre noget ekstra på jobbet. Men der skulle løses nogle konkrete opgaver for pengene. Jeg skulle være en slags lokal resurseperson. Ellers vil det give problemer kolleger imellem. Det er ikke nok at lave spændende undervisning, for det gør alle i princippet. Og det er mere påskønnelsen end lønnen, der betyder noget«.

Holder du din arbejdstid?

»I det daglige gør jeg, men hvis jeg har et spændende projekt, arbejder jeg mere, og så skruer jeg ned på andre tidspunkter. Men jeg er ikke timetæller. At være lærer er mere et kald, så grænsen mellem fritid og arbejde er ikke så skarp«.

Hvordan kan man få flere og bedre naturfagslærere?

»Efteruddannelse er vejen frem i alle fag. At få en masteruddannelse, have et karriereforløb og blive en resurseperson. En, der kunne sørge for at få den nye didaktiske viden ind i klasselokalerne«.

hl@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ