Debat
0   164

Tillid frem for bekymring

Kære Janne Hejgaard (Folkeskolen nummer 10): Du har ret i, at »kufferten« er nævnt med cirka 30 ord, men det, jeg savner i beskrivelsen, er mål og retning for kuffertens anvendelse. Det vil sige en beskrivelse af, at kufferten anvendes til, at barnet skaber (sig) sin identitet (på ny) i den nye sammenhæng, det nu befinder sig i, og at kufferten igennem året videreudvikles og sågar i de bedste tilfælde bruges som pædagogisk virkemiddel videre op igennem skolestarten.

Dette er et eksempel på min påstand om, at bogen er mere struktur- end indholdsbaseret i forhold til pædagogisk praksis i børnehaveklassen.

Artiklen fortsætter under banneret

De fremhævede børneudsagn oplever jeg stadig som bekymringsskabende for nye brugere af folkeskolen. Det er der bestemt ikke brug for. Netop derfor arbejdes der landet over med masser af tillidsskabende overgangsaktiviteter mellem børnehave og skole.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ