Debat

Bliv lærer – og bliv hængt ud

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når nu Anders Fogh sender Danmark i krig i Irak for at finde masseødelæggelsesvåben, så er der selvfølgelig fuld opbakning og total støtte fra forsvarsministeren til soldater og det øvrige personale - uanset om de finder masseødelæggelsesvåben eller ej. Når nu politiet bliver sat til at rydde et ungdomshus, og der udvikler sig demonstrationer med 600-700 anholdelser og fængslinger til følge, så er der øjeblikkelig opbakning og støtte fra justitsministeren til politi og andre personalegrupper i lov og orden-departementet. De fejltagelser, der sker i arbejdet, skal naturligvis behandles og relevante ændringer gennemføres - men ikke som en kollektiv nedvurdering af personalets indsats. Sådan er indstillingen tilsyneladende hos justitsministeren og forsvarsministeren. Grundlæggende opbakning til institutionen og medarbejderne.

Det lyder spændende.

I stedet har vores arbejdsgiver KL nu gennemført en undersøgelse, så man kan fortælle offentligheden, at lærerne kun underviser 36,7 procent af arbejdstiden. En undersøgelse, som vores minister - undervisningsministeren - griber med kyshånd og udbasunerer til højre og venstre - på trods af at han udmærket ved, at det er en løgnestatistik, hvor KL har indregnet ferier, helligdage, elevpauser og alt muligt andet for at få undervisningsprocenten så langt ned som muligt af propagandahensyn. Og derfor kan lærerne - som Bertel Haarder refererer i Folkeskolen nummer 11 - bare udarbejde elevplaner i de 63 procent af arbejdstiden, der er tilbage. Det er kvalitet i argumentationen?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Militæret og politiet kører i øjeblikket nogle rekrutteringskampagner for at skaffe nye medarbejdere, hvor man fortæller om et spændende arbejde.

Vi kunne også lave en kampagne under overskriften:

Bliv lærer - og bliv hængt ud!