Debat
0   194

Løgnagtige udtalelser

Det er skræmmende, når vi ser den påståelighed, der præger debatten om elevplaner. Anders Fogh og Bertel Haarder har samstemt deres uvidenhed om, hvad lærerne bruger deres tid til, når de begge to udtrykker deres mangel på forståelse for, hvad læreropgaven går ud på. De citeres begge i flere medier for at sige, at »to tredjedele af lærernes arbejdstid er forberedelse«, og ser derfor ikke noget problem i, at der kan presses nedskrivning af de elevplaner ind i de 1.000 timer, der bruges til forberedelse om året.

Denne påstand er en hån imod de kommunale ledere. Det er et led i en generel tilsviningskampagne rettet mod lærerne, fordi elevplansprojektet møder modstand. Jeres signal ud til den danske befolkning er, at lærerne ikke laver deres arbejde. Det er bare ikke i orden, Fogh og Haarder. Skulle lærerne vælge en »månedens minister«, ville I næppe være kandidater.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg synes, det er fantastisk, at vi har en regering, som har ansvaret for folkeskolen, som tillader sig at komme med så løgnagtige udtalelser, der kun har det formål at nedgøre en hel stand på et ikke-eksisterende grundlag.

Det er også fantastisk, at der er indført så megen selvcensur i medierne, at der ikke er nogen indignation at spore her i relation til regeringens ansvarlighed over for sin opgave.

Venstres uddannelsesordfører er også med på vognen. Hun opfordrer til at lade HK'ere invadere folkeskolen og give dem kompetence til at varetage gårdvagter og konflikter mellem eleverne, så lærerne kan udarbejde elevplaner. Er det et ansvarligt regeringspartis faglige niveau, så står det slemt til i vores lille andedam.

Det er svært at diskutere med Venstres populister, når de tilsyneladende vil af med den danske lærerstand.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ