Debat

Civil ulydighed – hvad ellers?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Olsenbandens Egon blev kendt for altid at have en plan. Det har vores undervisningsminister også, men det er en ideologisk grim plan præget at test, kontrol og ulønnet bureaukrati.

I den betændte sag om elevplaner svarer undervisningsminister Bertel Haarder Pernille Rosenkrantz-Theil, »at der er god overensstemmelse mellem de til rådighed værende resurser og de eksisterende arbejdsopgaver«.

Hermed sætter ministeren kikkerten for det blinde øje, idet han ikke magter at indse det, KL og DLF senere på året bliver enige om - nemlig at »der er to nye obligatoriske opgaver i arbejdet med elevplaner«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Derfor er det lige til højrebenet:

- At et forældrepar i Esbjerg skriftligt har henvendt sig til deres skolebestyrelse med en melding om, at de ikke er interesseret i, at skolen udarbejder elevplaner for deres barn. De frasiger sig, at lærerne bruger deres kostbare tid på at skriftliggøre ting, som begge parter ved i forvejen og gensidigt har drøftet gennem det udmærkede samarbejde, der allerede er mellem skole og hjem.

- At en lærer på Sjælland har begået lydighedsnægtelse ved at nægte at udarbejde elevplaner. Hun er klar til at blive fyret for sagen.

- At lærerne i Frederiksberg Kommune på samme vis har nægtet at udarbejde elevplanerne. Frederiksberg Kommune nægter at betale lærerne for den ekstra tid, de skal bruge på udarbejdelserne af elevplanerne.

Socialrådgiverne bruger, efter beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens mening, for megen tid på bureaukrati. Han agter at fremsætte et lovforslag, der kan rydde ud i papirarbejdet. Måske kan Bertel Haarder lære noget af sin ministerkollega, for lærerne vil meget gerne slippe for bureaukrati.

Forkortet af redaktionen