Debat Esbjerg Kommune
0   182

Civil ulydighed – hvad ellers?

Olsenbandens Egon blev kendt for altid at have en plan. Det har vores undervisningsminister også, men det er en ideologisk grim plan præget at test, kontrol og ulønnet bureaukrati.

I den betændte sag om elevplaner svarer undervisningsminister Bertel Haarder Pernille Rosenkrantz-Theil, »at der er god overensstemmelse mellem de til rådighed værende resurser og de eksisterende arbejdsopgaver«.

Artiklen fortsætter under banneret

Hermed sætter ministeren kikkerten for det blinde øje, idet han ikke magter at indse det, KL og DLF senere på året bliver enige om - nemlig at »der er to nye obligatoriske opgaver i arbejdet med elevplaner«.

Derfor er det lige til højrebenet:

- At et forældrepar i Esbjerg skriftligt har henvendt sig til deres skolebestyrelse med en melding om, at de ikke er interesseret i, at skolen udarbejder elevplaner for deres barn. De frasiger sig, at lærerne bruger deres kostbare tid på at skriftliggøre ting, som begge parter ved i forvejen og gensidigt har drøftet gennem det udmærkede samarbejde, der allerede er mellem skole og hjem.

- At en lærer på Sjælland har begået lydighedsnægtelse ved at nægte at udarbejde elevplaner. Hun er klar til at blive fyret for sagen.

- At lærerne i Frederiksberg Kommune på samme vis har nægtet at udarbejde elevplanerne. Frederiksberg Kommune nægter at betale lærerne for den ekstra tid, de skal bruge på udarbejdelserne af elevplanerne.

Socialrådgiverne bruger, efter beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens mening, for megen tid på bureaukrati. Han agter at fremsætte et lovforslag, der kan rydde ud i papirarbejdet. Måske kan Bertel Haarder lære noget af sin ministerkollega, for lærerne vil meget gerne slippe for bureaukrati.

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ