Anmeldelse Tosprogede
0   317

Saleh - Kønsroller og kulturforskelle

Fakta<p>Forfatter: Lotte Kjærup</p><br /><p>248,75 kroner, 79 sider</p><br /><p>Forlag: Her og Nu</p>

Empati. Nøgleordet for Lotte Kjærups nyeste bog om integration, "Saleh - Kønsroller og kulturforskelle", synes at være indfølingsevnen i både tekst og opgaver. Udgangspunktet er historien om to teenageres hemmelige kæresteforhold på tværs af kulturer og familieforhold og om de besværligheder, deres forskellige baggrund og kønsopfattelser medfører. Forskellige holdninger og synspunkter præsenteres loyalt gennem brug af skiftende synsvinkler fra den muslimske Saleh til den danske Mette og med inddragelse af både hendes veninde, hendes mor og hans underbo. Uden løftede pegefingre lægges op til forståelse og indfølende læsning.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen serverer i 14 kapitler den lille kærlighedshistorie i en såkaldt miniroman, som med sin enstrengede handling og flade persontegning nu snarere er en opsplittet novelle.

Opgavedelen har både spørgsmål til teksten og diskussionsoplæg inden for relevante temaer lige fra påklædning og flirt til religion og menneskerettigheder.

Bogen om Saleh er let læst og rammer sprogligt omkring 7. klasse, mens den indholdsmæssigt snildt kan bruges i hele overbygningen. Den er ikke nogen stor litterær oplevelse, ligesom opgaverne heller ikke lægger op til alsidig, danskfaglig træning, men bogen om Saleh holder!

Som udgangspunkt for eller del af et tematisk arbejde om kulturmøder eller kønsopfattelser er den et letanvendeligt, sympatisk og meget fint afsæt for mange både svære, gode og nødvendige diskussioner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
517 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.204 andre er allerede tilmeldt