Anmeldelse Historie
0   178

Vikingestormen

Togter mod Vesteuropa 793-937

Fakta<p>Forfatter: Poul Skaaning</p><br /><p>ISBN: 87-7739-857-2</p><br /><p>249 kroner, 186 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Hovedland</p>

Den folkelige historieopfattelse af vikingetiden er for pæn, mener forfatteren til denne grundige og flotte bog om en markant periode i den nordeuropæiske historie. Den, som Johannes V. Jensen citeres for at kalde "Danmarks lømmelalder".

Artiklen fortsætter under banneret

Så her er der fuldt fokus på slag og andre voldsomme begivenheder og knap så meget på kultur, handel og økonomi - den form for historieskrivning, der ifølge forfatteren har ladet den opvoksende ungdom få det indtryk, at vikingetogterne gik ud på, at en forsamling godmodige tyksakker drog på efterårsmanøvre, når de trængte til at komme lidt væk fra lillemor.

For sådan var det ikke. Vore forfædre ville afgjort have haft en dårlig sag ved enhver menneskerettighedsdomstol!

Bogen er en god opdatering af det, historielæreren mener at vide om perioden. Forfatteren trækker på annal- og krønikeskrivning fra især Centraleuropa og giver trods mangfoldigheden i de omtalte navne, begivenheder og hastigt vekslende magtforhold læseren et forståeligt overblik over udviklingen syd for Danevirke.

Det er en god og indbydende udgivelse, smukt trykt og tilrettelagt og med fine illustrationer. En lækkerbisken for den engagerede historielærer, der vil give sit kendskab til perioden et brush up.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.400 andre er allerede tilmeldt