Anmeldelse Biologi
0   170

Kakerlakker / Lopper / Gødningsbiller

Fakta<p>Forfatter: Clint Twist</p><br /><p>Hver bog: 32 sider, 188 kroner</p><br /><p>Serie: Smådyrenes verden</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs</p>

Dyr som gødningsbiller, kakerlakker og lopper er ikke dyr, man har mest lyst til at stifte nærmere bekendtskab med, i hvert fald ikke i levende live. Mange vil mene, at de helst helt skal undgås. I disse bøger gives der mulighed for et nærmere studium af førnævnte dyr, dog på rigtig god afstand og uden at risikere noget.

Artiklen fortsætter under banneret

Bøgerne er forholdsvis ens i opbygningen. Der startes med en generel beskrivelse af det enkelte dyr og dets levevis, herunder også en artsbeskrivelse, for dernæst at gå videre til formeringen. Sidst i bogen det næsten obligatoriske afsnit om samspillet mellem insekt og menneske, som her ikke handler om trusler, da ingen af de omtalte dyr er truede. Næsten helt bagest et faktaafsnit, hvor en række typiske træk for dyret er fremhævet. Afsnittet hører til i den mere poppede ende og kunne derfor sagtens undværes. Det er også i denne ende af bogen, at ordliste og stikordsregisteret findes, og disse oplysninger er til gengæld rigtig gode og vigtige for læserens udbytte af bøgerne.

Bøger som disse bør være fyldt med billeder og illustrationer, hvilket også er tilfældet her. Disse supplerer teksten fint og gør bøgerne forholdsvis lette at gå til for selv en mindre sikker læser. Bøgerne er generelt ganske gode og vil være særdeles velegnede til blandt andet faglige læsekurser for børn primært på mellemtrinet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.453 andre er allerede tilmeldt