Anmeldelse Geografi
0   163

Børn i Oman

Fakta<p>Forfatter: Anders Lykkebo</p><br /><p>168,75 kroner, 40 sider</p><br /><p>Serie: Det lille fagbibliotek</p><br /><p>Forlag: Forlag Malling Beck</p>

I serien "Det lille fagbibliotek" udgiver man fagbøger med geografisk indhold, der kan bruges i indskolingen. Denne bog om Oman kan fint bruges i 3.-4. klasse, og den giver en god indsigt i et land, eleverne ofte ikke kender meget til.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen om Oman beskriver et arabisk samfund, hvor mange ting er anderledes end i Danmark, men eleverne får et godt indblik i dagligdagen i landet, der ligger 7.000 kilometer fra Danmark.

Materialet er bygget over beskrivelser af fire børn i Oman. De fortæller om hverdagens liv i ørkenen, ved havet, i bjergene og i byen. Disse beskrivelser er velformulerede, og målgruppen har let ved selv at læse teksten. At de beskrevne børn bor geografisk meget forskellige steder i Oman, giver anledning til at beskrive mange geografiske elementer. Dette betyder, at bogen fremstår som alsidig og fagligt indholdsrig.

Der er en tydelig indholdsfortegnelse samt gode billeder med en tilhørende beskrivende tekst. De fleste sider er bygget op på denne måde, og de giver eleverne en sikker og tryg læsning og dermed også overskud til faglig forståelse af bogens indhold.

Der findes et godt supplerende materiale på hjemmesiden: www.detlillefagbibliotek.dk, hvor der findes en række opgaver, der hører til bogen om Oman. Opgaverne er meget faktaorienterede, men der findes også et sæt ekstraopgaver, som er langt mere åbne. Derved gives der mulighed for, at eleverne kan arbejde med en alsidig faglig vinkel. Sidst på siden er der en facitliste, der fint kan bruges i forbindelse med arbejdet.

På hjemmesiden er der også mulighed for at vurdere materialet og give tilbagemeldinger til forlaget. Der gives også gode råd til, hvordan man kan lave fremlæggelser af området. Det kan for eksempel bruges i forbindelse med projektopgaver.

Anbefales bestemt til skolens bibliotek, skolens geografilærere og eleverne i 3.-4. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.459 andre er allerede tilmeldt