Anmeldelse

Børn i Oman

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I serien "Det lille fagbibliotek" udgiver man fagbøger med geografisk indhold, der kan bruges i indskolingen. Denne bog om Oman kan fint bruges i 3.-4. klasse, og den giver en god indsigt i et land, eleverne ofte ikke kender meget til.

Bogen om Oman beskriver et arabisk samfund, hvor mange ting er anderledes end i Danmark, men eleverne får et godt indblik i dagligdagen i landet, der ligger 7.000 kilometer fra Danmark.

Materialet er bygget over beskrivelser af fire børn i Oman. De fortæller om hverdagens liv i ørkenen, ved havet, i bjergene og i byen. Disse beskrivelser er velformulerede, og målgruppen har let ved selv at læse teksten. At de beskrevne børn bor geografisk meget forskellige steder i Oman, giver anledning til at beskrive mange geografiske elementer. Dette betyder, at bogen fremstår som alsidig og fagligt indholdsrig.

Der er en tydelig indholdsfortegnelse samt gode billeder med en tilhørende beskrivende tekst. De fleste sider er bygget op på denne måde, og de giver eleverne en sikker og tryg læsning og dermed også overskud til faglig forståelse af bogens indhold.

Der findes et godt supplerende materiale på hjemmesiden: www.detlillefagbibliotek.dk, hvor der findes en række opgaver, der hører til bogen om Oman. Opgaverne er meget faktaorienterede, men der findes også et sæt ekstraopgaver, som er langt mere åbne. Derved gives der mulighed for, at eleverne kan arbejde med en alsidig faglig vinkel. Sidst på siden er der en facitliste, der fint kan bruges i forbindelse med arbejdet.

På hjemmesiden er der også mulighed for at vurdere materialet og give tilbagemeldinger til forlaget. Der gives også gode råd til, hvordan man kan lave fremlæggelser af området. Det kan for eksempel bruges i forbindelse med projektopgaver.

Anbefales bestemt til skolens bibliotek, skolens geografilærere og eleverne i 3.-4. klasse.

Powered by Labrador CMS