Anmeldelse

Glad patchwork

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er dømt hygge og nærhed, når der kravles ind i bogen om glad patchwork. De to forfattere har ud fra et par simple udgangspunkter tegnet, konstrueret og syet sig igennem en serie af enkle og funktionelle håndarbejder i en klassisk patchworkteknik. Det ene udgangspunkt gælder farverne - rødt, hvidt og blåt - som de fremtræder i det norske flag, enkelte steder suppleret med sart gul og lys grøn. Det andet opfordringen fra et givet stoffirma, der gerne ser sine materialer anvendt i en mere instruktiv sammenhæng. Sidstnævnte er nu ikke specielt væsentligt eller bindende for indholdet i bogen, men måske nok for det, at de enkelte modeller og deres anvendelse alene er at finde i den dekorative hjemlige zone.

Det er en sød bog med ideer fra det helt simple til det lidt mere komplicerede, primært syet på maskine. Mange af forslagene, som blandt andet omfatter variationer over grydelapper, puder og små tæpper, vil være velegnede i begynderundervisningen i håndarbejde og som hyggeideer i skolefritidsordningen. Der er ikke så meget at spille om, vi er i det klassiske håndarbejdslandskab med klare instruktioner, enkle skabeloner og tydelige illustrationer. Om bogen tilfører området noget nyt, er nok et åbent spørgsmål, men det gør vel heller ikke så meget, når varedeklarationen er klar og til at forholde sig til, og hvis det overordnede formål er at opdage og opleve fascinationen ved selv at vælge og kombinere sine stoffer og gennem håndarbejde få lært, hvordan tingene kan vokse mellem hænderne.