Anmeldelse Seksualundervisning
0   259

Pikfryd / Sex med mere

En bog om kærlighed, følelser, køn og sex for unge fyre og andre undrende

Fakta<p>Forfatter: Manne Fossberg / Sandra Dahlén</p><br /><p>248 kroner, 144 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Klematis / Forlaget Klematis</p><br /><p>268 kroner, 191 sider</p>

"Sex med mere" er henvendt til piger i gymnasiealderen. Den beskriver alt og med mange ord, hvad piger kan komme i tanke om at spørge en seksualvejleder om, så den er god at slå op i. Læst i et stræk er den uudholdelig, fordi den er fuldstændig blottet for humor og selvironi. I afsnittene om identitet og kønsroller er den så svensk, så svensk, hvilket vil sige, at den bebrejder og brokker sig over mandssamfundet, mænd, reklamer, porno, prostitution og så videre, og så videre. Det er for meget og for svært for en ung sexinteresseret pige at kapere. Den unge læser konsulterer jo bogen, netop fordi hun finder drenge charmerende. Det er den moderne feministiske pas på-pegefinger, der stritter op i øjet på den nysgerrige og skygger for udsynet. De få tegninger er hæslige, og stikordsregisteret er fra en anden bog.

Artiklen fortsætter under banneret

Forlaget har også udsendt en bog til drenge, "Pikfryd", og her har de svenske feminister fundet en bodfærdig ung mand, der i den grad er med på, at mænd er noget rak. Men han erkender dog, at nogle mænd er gode nok og som ham feminister, og de typer anbefales pigerne at gå efter.

De afsnit, der kun handler om drenge og sex, er fine nok. Han kommer kækt omkring alt, hvad drenge måtte ønske oplysninger om, og han er forløsende selvironisk flere steder i teksten. Illustrationerne er grim computergrafik.

Alle de refererede interviewpersoner er over 16 år, så 10. klasse er målgruppen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ