Anmeldelse Engelsk
0   199

The island of the gods / Mickey and Simon in trouble

Fakta<p>Forfatter: Lars Holmgaard Jørgensen / Jim Højbjerg</p><br /><p>123,75 kroner, 63 sider</p><br /><p>Serie: English Dingo</p><br /><p>Forlag: Gyldendal / Gyldendal</p><br /><p>123,75 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: English Dingo</p>

Frilæsning er for mig at se en af de bedste måder, hvorpå eleverne kan arbejde med at styrke deres ordforråd og læsefærdighed. Undervisningsministeriet understøtter dette i følgende citat fra beskrivelsen af trinmålene i engelsk: "Der arbejdes kontinuerligt med udvikling af elevernes læsefærdighed". Derfor er det altid rart at få adgang til nye bøger, der kan imødekomme dette behov.

Artiklen fortsætter under banneret

I "English Dingo"-serien, der er fint oversat fra de danske "Dingo"-bøger, er der nu udkommet to nye frilæsningsbøger. "Mickey and Simon in trouble" er beregnet for 4.-5. klassetrin. Indholdet egner sig udmærket til 4. klasse og til lidt svagere læsere i 5., men illustrationerne, synes jeg, er lidt for barnagtige. Historien, der bliver fortalt, skal sikkert vække interesse hos målgruppen. Der er action og spænding i bogen, og læsere, der måske endnu ikke har så stort et ordforråd, kan hente støtte i den danske udgave. I øvrigt er der også gloser bag i bogen.

Hvor spændingen i føromtalte bog mere er på det hverdagsagtige plan, er "The island of the gods" en elementært spændende bog om menneskeofring til guderne. Tre børn bliver i meget gamle dage sendt ud på en ubeboet ø, hvor det er meningen, at de derboende guder skal fortære dem. Men ved fælles snilde og godt samarbejde lykkes det børnene at afsløre, at guderne i virkeligheden er en stor gammel bjørn, der æder de børn, som bliver sendt ud til øen. Herefter er vejen banet for hjemturen.

Bogen er beregnet for 5.-6. klassetrin, den kræver imidlertid en del mere læsefærdighed end den første bog, da ordforrådet er større, og sætningerne er længere og mere komplicerede. Også her kan eleverne dog finde gloser bagerst i bogen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.599 andre er allerede tilmeldt