Anmeldelse

Dit Livs Kontrollør 1.-3. klasse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Spørger man: "Hvad skal du være, når du bliver stor?" i 1.-3. klasse, kommer der bud fra en fantasiverden med drømme og leg, men også med en gryende realisme omkring voksenverdenen, hvor far og mor tager på arbejde hver dag. Dette grundlag fanger denne udgivelse. Bogen skal bruges tværfagligt, men med fokus på uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering, hvor trinmålene fra 1. klasse falder inden for tre områder: Det personlige Valg, Uddannelse og Erhverv plus Arbejdsmarkedet. Det handler om forskellige jobfunktioner, om menneskers arbejdsdag, om lønnet og ulønnet arbejde samt drenge- og pigeroller og ligeværd.

"Dit Livs Kontrollør" består af en elevbog og en lærerens bog, hvor der findes grundstof og kopiark klar til brug. I tre kapitler tages fat om stoffet. Ved at arbejde med H.C. Andersens eventyrpersoner og deres "job" leges med fantasien over tid. Dagligdagen kommer ind ved at se på hverdagens transportmiddel - cyklen - der skal vedligeholdes af far eller mor eller cykelsmeden. Til slut får fantasien frit løb i kapitlet "Når jeg bliver stor .", hvor tegneseriernes helte bringes i spil, og nye tegneseriejob kan udtænkes. Begrebet arbejde og job bliver vendt gennem børnenes jobbriller med blik for det nære i hjemmet og det fjerne ude i samfundet, samtidig med at danskfaget tilgodeses med eventyr og digte, rim og remser og mundtlig fremstilling og sagprosa.

Bogen hører til i en serie på fire udgivelser til uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering i skolen: "Dit Livs .". Serien dækker i fire trin hele forløbet fra 1. til 10. klasse. Et lærerteam er godt hjulpet med denne serie, der lægger vægt på det faglige og det tværfaglige, så det timeløse emne uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering dækkes ind, samtidig med at det leverer stof til andre fag. Og nu er de yngste heldigvis også kommet med.