Læreruddannelsen
0   354

Ernærings- og sundheds­opgaver – i en akademisk verden

Begge opgaver er velskrevne og demonstrerer evne til abstrakt tænkning og til beherskelse af teori og metode på et avanceret niveau, som klart ville kvalificere de studerende til at begå sig i et akademisk miljø. Men der er forskel på det akademiske niveau.

Ernærings- og sundhedsopgaven, der har fået karakteren 8, er for løs i problemstillingen og savner dybde i beherskelsen af teori og metode. Den efterlader et ikke-overbevisende indtryk af relevansen af den teoretiske tilgang, der behandles på et for generelt niveau. Den savner teoretisk fordybelse og den selvstændighedsgrad, som kræves på et kandidatniveau. Der burde arbejdes mere med at integrere teorien i projektet. Problemstilling og formål kunne forbedres, så de reelt styrer opgaven. Den vil derfor ikke umiddelbart kunne kvalificere til et kandidatstudium uden for eksempel et modul på et universitetsstudium.

Artiklen fortsætter under banneret

13-tals-opgaven behersker derimod teorien på et niveau, som gør det vanskeligt at skelne opgaven fra et bachelorprojekt fra et universitet. Formål, problemstilling og hypoteser fremstår klart og velbegrundet. Problemstillingen er vanskelig at besvare, men det lykkes at komme med en løsning, som både er teoretisk interessant og styrende for senere praksis. Opgaven behersker teorien på et avanceret niveau, så læseren føler sig reelt beriget med ny viden. Men opgavens klare beherskelse af teori og dybden virker næsten for abstrakt i forhold til genstandsfeltet. Af og til stopper man op og spørger sig selv, om teori og forklaring nu også er relevant for emnet. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.332 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
92 andre er allerede tilmeldt