Læreruddannelsen
0   335

En ud af fire afleverer ikke til tiden

Kun 72 procent af de lærerstuderende afleverer bacheloropgaven på den fastsatte dato - sådan ser det slet ikke ud på professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed

Lærerseminarierne oplever en stigende tendens blandt de studerende til at udskyde eksaminerne. En rundspørge foretaget af månedsmagasinet Undervisere viser, at kun 72 procent af de lærerstuderende afleverer bacheloropgaven til tiden. Der er store forskelle fra seminarium til seminarium. Enkelte steder afleverer 90 procent til tiden, mens andre seminarier kun modtager opgaver fra halvdelen af de studerende ved fristens udløb.

Studielederne peger på for meget arbejde, en for komprimeret uddannelse og manglende evne blandt de studerende til at sidde alene med en akademisk opgave som de mest gennemgående årsager.

På professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed ser billedet helt anderledes ud.

Her afleverer 94 procent af de studerende opgaven til tiden, og studielederne fortæller, at når få opgaver først bliver afleveret ved næste eksamen, skyldes det barsler eller andre særlige forhold.

Artiklen fortsætter under banneret

Redaktionen har også spurgt til, hvor mange studerende der stadig »hænger« og ikke har afsluttet deres uddannelse. På læreruddannelsesstederne lyder svaret, at der stadig er studerende, som påbegyndte deres uddannelse i 2000 og 2001. Mange steder er der tale om under ti studerende, men flere seminarier melder om 20-60 studerende, som ikke har gjort deres uddannelse færdig, selv om det er seks-syv år siden, de gik i gang. Flere seminarier oplyser, at de har studerende, som har været i gang endnu længere.

På professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed er der ikke mulighed for at trække studiet ud i så lang tid. Ingen af uddannelserne har studerende hængende fra 2000 eller 2001. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.341 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
118 andre er allerede tilmeldt