En ud af fire afleverer ikke til tiden

Kun 72 procent af de lærerstuderende afleverer bacheloropgaven på den fastsatte dato - sådan ser det slet ikke ud på professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerseminarierne oplever en stigende tendens blandt de studerende til at udskyde eksaminerne. En rundspørge foretaget af månedsmagasinet Undervisere viser, at kun 72 procent af de lærerstuderende afleverer bacheloropgaven til tiden. Der er store forskelle fra seminarium til seminarium. Enkelte steder afleverer 90 procent til tiden, mens andre seminarier kun modtager opgaver fra halvdelen af de studerende ved fristens udløb.

Studielederne peger på for meget arbejde, en for komprimeret uddannelse og manglende evne blandt de studerende til at sidde alene med en akademisk opgave som de mest gennemgående årsager.

På professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed ser billedet helt anderledes ud.

Her afleverer 94 procent af de studerende opgaven til tiden, og studielederne fortæller, at når få opgaver først bliver afleveret ved næste eksamen, skyldes det barsler eller andre særlige forhold.

Redaktionen har også spurgt til, hvor mange studerende der stadig »hænger« og ikke har afsluttet deres uddannelse. På læreruddannelsesstederne lyder svaret, at der stadig er studerende, som påbegyndte deres uddannelse i 2000 og 2001. Mange steder er der tale om under ti studerende, men flere seminarier melder om 20-60 studerende, som ikke har gjort deres uddannelse færdig, selv om det er seks-syv år siden, de gik i gang. Flere seminarier oplyser, at de har studerende, som har været i gang endnu længere.

På professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed er der ikke mulighed for at trække studiet ud i så lang tid. Ingen af uddannelserne har studerende hængende fra 2000 eller 2001. |

Powered by Labrador CMS