Anmeldelse

Horror Trip on the Pecos River

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Horror Trip on the Pecos River" er en usædvanligt spændende frilæsningsbog for 7. eller 8. klassetrin i serien "Teen Readers". Frilæsning er altid godt selv i de store klasser, så ordforrådet kan øges inden for emner, de finder interessante. Når vi som bekendt kan læse om trinmålene for engelsk, at det "er vigtigt, at eleverne læser ofte, gerne som selvstændig læsning med støtte i læseopgaver", kan vi jo oven i købet gøre det med god samvittighed.

Bogen vil sikkert appellere mest til piger, da den handler om trettenårige Jessica, der er bidt af en gal hest. Uheldigvis huserer der en bande hestetyve på hendes egn i USA, og en nat, da hun holder vagt ude ved sin elskede hest Flashy, bortføres den og andre af familiens heste, og Jessica bliver kidnappet.

I mellemtiden udtænker hendes ven, David, en plan for at redde hende fra bortførernes kløer. Han finder nemlig ud af, at alle tyverierne er foregået langs floden. Tyvene har følgelig transporteret hestene ad vandvejen. Forinden må Jessica dog redde sit eget liv, da bandens leder vil have hende dræbt, fordi hun ved for meget.

Som Snehvide i eventyret bliver hun taget med ud i skoven af en af bandens håndgangne mænd, der skal slå hende ihjel, men ved hjælp af fortællekunst lykkes det hende at overtale ham til at lade hende slippe. Alt ender hermed lykkeligt.

Oven på den lykkelige slutning kan eleverne fornøje sig med ekstra opgaver på www.easyreader.dk, hvor der er mange udmærkede indholdsmæssige og sproglige spørgsmål til de enkelte kapitler. Spørgsmålene lægger endvidere op til mange forskelligartede projekter på internettet og i klassen.