Anmeldelse Læsning
0   208

Pigen uden arme

- og andre nye fortællinger

Fakta<p>173,75 kroner, 136 sider</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Læselyst og læseforståelse i 4.-5. klasse. Det vil bogen her gerne bidrage til med syv fortællinger - de fem helt nyskrevne. Hver fortælling introduceres med opgaver til "tanker om teksten", hvor eleverne på forskellig måde forbereder deres læsning af teksten - ofte ved at inddrage illustrationerne. Når fortællingen er læst, er der opgaver til at "læse med lup" og opgaver til at "samle trådene".

Artiklen fortsætter under banneret

Bag i bogen er der et lille "fortællingsleksikon". Her kan eleverne slå de faglige begreber op, som bliver brugt i opgaveformuleringerne. De kan også læse om, hvordan man bruger de forskellige læseforståelsesstrategier.

Det centrale er selvfølgelig de syv fortællinger. For det er dem, der skal kunne fastholde læselysten hos eleverne. De fem nyskrevne tekster er meget forskellige både fortælleteknisk og tematisk. Det væsentligste fællestræk er måske, at fire af dem har en dreng som fortæller og handler om konflikter mellem drenge. Det er interessant konfliktstof, der tematiseres. Og i interessante sproglige og fortælletekniske former.

Da jeg læste fortællingerne, kom jeg i tanke om teksten fra en ældre amerikansk reklameplakat. Den lød cirka sådan: "This is the letter a. In the alfabet there are 24 others. In Chicago Library we have got all of them. And in some very interesting combinations".

I fortællingerne her er kombinationerne i orden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.258 andre er allerede tilmeldt