Debat

Rettereduktion i engelsk?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære DLF.

Fra i år har engelskfagets skriftlige dimension fået større betydning. Det betyder blandt andet, at der skal gives en karakter i skriftlig engelsk tre gange om året. Det giver mere rettearbejde, både for at udvikle eleverne og for at kunne vurdere deres standpunkt.

Jeg er i udskolingen og har tre klasser i engelsk - ud over min danskklasse. Det betyder mange timers ekstra rettearbejde. Jeg kunne godt tænke mig at høre DLF's holdning til afregning af ekstraarbejdet. Hvis fagforeningen syntes, at timeaftalen sidste år var en god aftale, så kan samme aftale, men med mere arbejde, vel ikke anses for tilfredsstillende? Hvad gør min fagforening?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Mange forhold presser lærerarbejdet i dag. Konstante lovændringer, nye prøvebekendtgørelser, krav om rummelighed, elevplaner og så videre.

Vi bliver nødt til generelt at få sat fokus på lærernes muligheder for at lave god undervisning. Hvis vi begynder at fokusere på, om det ene fag er udsat for større belastning end et andet, tror jeg, vi ender i en intern diskussion i stedet for at rette skytset mod dem, der har ansvaret for de stadig mere pressede arbejdsforhold i folkeskolen.