Debat

Haarders abe ligger på skolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bertel Haarder har pålagt lærerne at udarbejde elevplaner uden at få noget for det. DLF og KL har heller ikke kunnet finde pengene, så nu ligger aben på skolerne.

Haarder mener, lærerne kan udføre arbejdet inden for den tid, der er afsat i dag - vi skal gøre det samme, som vi altid har gjort, bare notere lidt om det, og det kan ikke tage så lang tid!

Når lærerne på Klarup Skole skal udarbejde elevplaner, skal vi i gennemsnit aflevere 240 planer om året.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi mener, det tager mindst 15 minutter at skrive en kvalificeret plan - det svarer samlet til cirka otte arbejdsdage.

Vi er desuden blevet pålagt en løbende, dokumenteret evaluering af den enkelte elev i forhold til trin- og slutmål omfattende alle faglige, sociale og personlige aspekter ved undervisningen. Hvis læreren bruger ét ekstra minut per elevplan om ugen i 40 uger, løber det op i ti arbejdsdage. Dermed bliver den samlede tid til elevplaner 18 arbejdsdage. Der er lærere, der har dobbelt så mange elevplaner!

Uanset hvor lidt arbejde der er forbundet med planerne, bliver det så omfattende, når det ganges med en faktor 240 eller 480, at resurserne ikke findes inden for de nuværende rammer, hvis lærerne skal have løn for det. Folkeskolen bliver smadret.

For at synliggøre disse kendsgerninger har lærerne ved Klarup Skole insisteret på at udarbejde elevplaner efter bekendtgørelsens krav. Vi vil bede forældre og politikere fortælle os, hvor vi går galt i byen i vort overslag.

Bertel Haarder fastholder sit nul. Han vil ikke bøje af. Det er lærerne, der klynker. Men det er sådan, vi kender ham.

Det er nu, nogen skal få ham på bedre tanker. Ellers ødelægger han folkeskolen. Det er snart for sent.

Powered by Labrador CMS