Debat
0   193

Arbejdskamp skal give bøvl

DLF kæmper for at uddanne de bedste social- og sundhedshjælpere og -assistenter. Det kan ikke lade sig gøre med de vilkår, Finansministeriet forsøger at byde lærerne. Derfor går vi til kamp for sosu-skolerne. Kampen er en forebyggende investering i velfærd, så vi er med til at levere uddannelse af høj og tidssvarende kvalitet.

Arbejdsretten har nu endelig givet os ret i, at blokadevarslerne var lovlige helt tilbage i december. Blokaden er i gang, og der er varslet strejke på udvalgte skoler. I denne urimelige sag er det nødvendigt at tage lovlige kampskridt i brug, med det bøvl en faglig arbejdskamp medfører. Det skal give bøvl. Vi kan ikke bruge kampskridt uden gener - en arbejdskamp er en dybt alvorlig sag, ikke godmodigt drilleri. Der er meget på spil, især når det gælder fremtidige løndannelser og arbejdsvilkår. DLF's beregninger viser, at en nyansat sosu-lærer vil få 28.662 kroner mindre om året end kollegaen på de gamle vilkår.

Artiklen fortsætter under banneret

Medlemmerne er vrede og frustrerede over, at vi møder så stor modstand hos arbejdsgiverne. Et medlem sagde til mig: »Jeg forstår ikke, at de ikke kan forstå, hvad vi siger. Hører de efter?« »De« er lig med Personalestyrelsen, finansministeren og undervisningsministeren.

Ja, de hører og forstår, hvad vi siger. Deres krav er bare så langt fra de løfter, vi fik inden kommunalreformen. Bertel Haarder fremhæver, at medarbejderne på erhvervsskolerne har en velfungerende arbejdstidsaftale, det er den, man vil tvinge sosu-lærerne over på. Men formanden for Dansk Teknisk Lærerforbund, Jan Hjort, og formanden for handelsskolelærerne Søren Hoppe tilbageviser Haarders påstand. I en fælles udtalelse skiver de: »Denne påstand forekommer helt ude af trit med den virkelighed, vore lærere har oplevet på erhvervsskolerne, siden vi blev omfattet af denne aftale i 1999 . De nuværende arbejdstidsregler på erhvervsskolerne . fungerer yderst dårligt. Vi ser flere og flere lærere bukke under, og især er der mange henvendelser om stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø«.

DLF ønsker ikke, at sosu-lærerne kommer i samme situation.

I underviserverdenen er arbejdskampe heldigvis ikke hverdagskost, og gennem 12 år som formand for Formidlerne har jeg deltaget i mange svære forhandlinger og indgået kompromiser for at nå et tilfredsstillende resultat for begge parter. Det håber jeg stadig. Hvis ikke, er strejken en realitet den 16. april.

Deltag i netdebatten og læs også min blog på www.ernaeringogsundhed.dk

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ