0   209

Lærertyperne findes

Lærerværelserne befolkes af ildsjæle, problemknusere, harmoniske lærere og traditionens vogtere, viser en stor undersøgelse af dansk skolekultur.

Kender du typerne fra dit lærerværelse?

Artiklen fortsætter under banneret

»Ja, ildsjælene vil fremad: 'Skal vi ikke lige gøre det?' Vi har også nogle rigtige traditionens vogtere, som helst vil have, at tingene er som i gamle dage«, siger tillidsrepræsentant Claus Sønderskov, Skælskør Skole.

Hvilken type er du selv?

»Jeg er mere eller mindre traditionens vogter: 'Nu skal vi have styr på tingene' og 'Vi plejer at gøre ...'. Der må gerne ske nyt, men rammerne skal være fornuftige«.

Ifølge forskerne oplever traditionens vogter meget uro. Hvordan har du det med uro?

»Arbejdsuro betyder, at eleverne arbejder seriøst. Men de kan ikke holde koncentrationen i dobbelttimer, og så bliver uro til snak og støj, hvis jeg ikke ændrer aktivitet. Der er bred enighed på skolen om, at klasserne er blevet mere larmende«.

Hvilken type lærer vil du helst arbejde sammen med?

»Ildsjælene er sjove, men jeg skal hele tiden være fremme på beatet. De harmoniske lærere tager tingene, som de kommer. Hvor jeg forklarer svære ting grundigt fra starten, tager de det bid for bid. Jeg bliver klogere af at arbejde sammen med harmoniske lærere«.

Vil de så arbejde sammen med dig?

»Ja, for jeg er god til at holde overblik og skabe struktur. Harmoniske lærere vil gerne arbejde sammen med én, der kan holde sammen på tingene. Det vil ildsjælene også. De ved godt, at de har brug for at blive holdt nede«.

stan, folkeskolen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet