Anmeldelse

Alt på et blad / Space Innovator

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I "Alt på et blad" udfordrer den pengeglade bladmogul Johnny Jetset elever, fordelt på op til fem hold, til at udvikle et nyt ungdomsblad (kreativitetsfasen) og derefter sætte det i produktion (innovationsfasen). Det hold, der udvikler det bedste blad og er bedst til at sætte det i produktion, vinder spillet. Spillet er beregnet til 7.-klasser.

Tre videosekvenser med Johnny Jetset sætter speed på spillet. "Alt på et blad" trækker på elevernes kompetencer og træner opgaveløsning inden for dansk, matematik og kreative fag. Spillet er gennemarbejdet og med spændende og udfordrende opgaver!

Spillet kan afvikles af læreren, men forinden vil det være en god idé selv at have afprøvet det. Alternativt udnævnes en spilansvarlig på skolen.

"Space Innovator", et rollespil om samarbejde, finder sted i en fjern fremtid på et rumskib sendt af sted fra den overbefolkede jord, og som kredser rundt om Calgon i en fjern galakse. De fire rollespillere, generalen, filosoffen, politikeren og astrofysikeren, og deres skyggeroller skal samarbejde om det næste træk for rumskibets besætning. Spillet overvåges eventuelt af et observatørpanel.

"Space Innovator" stiller meget store krav til spillederen, som både skal have det store forkromede overblik og kunne gå ind og påvirke spillet på mange områder. Spillet er beregnet til voksne.

De to spil kan varmt anbefales, men det virker, som om det skriftlige materiale ikke har været igennem en grundig korrekturlæsning. Hvor er det en skam.

Spillene, som kan downloades på www.cvujelling.dk, er udviklet i workshopforløb i et samarbejde mellem studerende og undervisere på CVU Jelling, deltagere fra det private erhvervsliv, undervisere fra skoler i Vejle-området og spileksperter fra Learning Lab Danmark.

Powered by Labrador CMS