Anmeldelse Skønlitteratur
0   182

Siwan og Josie - en historie om terror og kærlighed

Fakta<p>Forfatter: Torben Poulsen</p><br /><p>209 kroner, 201 sider</p><br /><p>Forlag: Moskito</p>

Dette er intet mindre end Danmarks første ungdomsroman om terror og kærlighed. I Københavns-området sprænger den længe frygtede terrorbombe. Men hvem er afsenderen bag bomben?

Artiklen fortsætter under banneret

Josie og Siwan er kærester, og en dag ser Josie, at Siwan er blandt de personer, der har smidt en bezinbombe ind gennem et vindue i et klasselokale på den skole, hvor hun er. Der opstår en voldsom brand, og Josie når lige at redde en somalisk rengøringsassistent ud af flammerne. Josie forsøger at få Siwan til at melde sig til politiet, og da han nægter det, afbryder hun sit forhold til ham. Som reaktion på bruddet forsøger Siwan at holde sig til koranen og en gruppe utilpassede unge, der kan betegnes som værende en risikogruppe i Danmark.

Det er en meget interessant problematik, der tages op i denne medrivende og sprogligt velfungerende roman. Her ser vi to unge menneskers kamp med de dilemmaer, der er i den danske debat om tosprogede og minoritetskulturer i Danmark. Hvad er det, som opvækstmiljøerne gør ved os? Og selv om bogen på ingen både er en parafrase over "Romeo og Julie", så lykkes det for Siwan og Josie at overvinde forhindringer og dilemmaer, så kæresteparret kan give kærligheden en ny chance. Det er forfatterens tiende ungdomsbog, og det er virkelig en meget underholdende roman med en god situationsfornemmelse over for, hvad der sker i det danske samfund både politisk, kulturelt, socialt og ikke mindst sprogligt i de mundrette replikker.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.206 andre er allerede tilmeldt