Anmeldelse Uddannelsesvejledning
0   153

Hvad vil du være? 2007

Fakta<p>299 kroner, 375 sider</p><br /><p>Forlag: Schultz Forlag</p>

Indholdet i denne opslagsbog er beskrivelser af job i Danmark. I alt er udvalgt 507 job, der beskrives i samme opstilling, så man hurtigt kan sammenligne jobbene indbyrdes. Fra Titel over blandt andet Arbejdsplads, Løn, Fremtidsmuligheder til Få mere at Vide. I alt ti punkter. Det fungerer godt. Beskrivelserne er taget fra Undervisningsministeriets internetportal Uddannelsesguide.dk

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er et godt værktøj for både vejledere, lærere og unge og voksne, der vil have et hurtigt opslag og overblik over et specifikt job. Opslagene er udelukkende om job og arbejde. Beskrivelser af de uddannelser, der kan føre til jobbet, er ikke med og skal søges på Uddannelsesguide.dk

Bogen indledes med et prosaafsnit om sektorer og brancher på det danske arbejdsmarked og udviklingen fra industrisamfund til vidensamfund plus beskrivelse af udviklingstendenser mod fremtidens jobmarked og betoning af vigtigheden af uddannelse og mere uddannelse. En alfabetisk opstilling af opslagene fører frem til jobbeskrivelserne fra Advokat til Øreproptekniker (ototekniker). Bogen afsluttes med en jobnøgle, hvor der kan søges efter interesseområde, idet de beskrevne job er ordnet efter deres hovedindhold, for eksempel Transport- og lagerarbejde.

Bogen supplerer og kan komplettere andre opslagsmuligheder og er god at have på vejlederkontoret, på biblioteket og i klassen, når de store elever kigger på uddannelsesplaner og jobfremtid. Det vil sige, hvis jobbet da findes, når de er uddannede, for bogens indhold er også udtryk for en kompleks og foranderlig jobverden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
490 andre er allerede tilmeldt