Anmeldelse

NullerNix for sjov

- fortællinger fra gulvet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved du, hvad det vil sige at tale bag nogens ryg? Tror du, det er rigtigt, at Nullermand bedst kan lide sit eget selskab? Hvordan tror du, Nullermand har det indeni? Dette er blot nogle af de spørgsmål, man bliver stillet i undervisningsmaterialet "NullerNix for sjov", der handler om at være lille og blive trådt på. For vi vil ikke finde os i mobning på skolerne, og vi gider heller ikke alle de løftede pe­ge­fingre. Så derfor er det bare rart at se, at man også kan arbejde med musik og teater, når man skal undervise i, hvordan vi får det bedst med hinanden - både i skolen og andre steder. Det er et materiale med gode opgaver og en cd med to sange lagt i en papmappe til læreren, der er sendt ud til de fleste skoler i kampen mod mobning, og det er mest tænkt som indslag i dansk og klassens tid i de små klasser.

Foruden mappen er der udgivet en bog og en cd. Bogen indeholder fortællinger uden bagsider, for når man vender bogen om, er der en ny forside, og man sidder nu med en bog med noder og sange om det "at være lille" i hånden.

På cd'en er der 13 gode sange med et teksthæfte, hvor teksterne er trykt, så de kan skrives ud og kopieres til fælles sang og samtale. Melodierne er ikke moderne "ørehængere", men søde, enkle melodier, der forhåbentlig er langtidsholdbare, så de kan synges sammen igennem mange år til gavn og glæde for store og små.