Anmeldelse Engelsk
0   156

New Zealand - not only sheep and scenery

Fakta<p>Idé og produktion: Willie Kolff </p><br /><p>Part one: New Zealand - snippets from past and present: 24 minutter </p><br /><p>Part two: A slice of life of Young New Zealanders: 25 minutter </p><br /><p>Pris for begge videoer: 650 kroner </p><br /><p>På www.janusfilm.dk findes student guide plus video transcripts</p><br /><p>Forlag: Janus Film</p>

Mange engelsklærere ønsker at inddrage New Zealand i deres undervisning, men står måske tøvende over for, hvordan de kan gribe det an. Her er det en god idé at benytte sig af de to dvd'er, der på hver sin måde omhandler New Zealand. Manden bag de to dokumentarfilm har i mange år boet i Danmark, men er opvokset i New Zealand.

Artiklen fortsætter under banneret

Første dvd er en generel introduktion til landet. Willie Kollf kalder den selv "snippets from past and present", og det er netop interessante småbidder, vi bliver præsenteret for i denne film. Vi hører for eksempel om den historiske baggrund for livet i New Zealand i vore dage, herunder maorierne i fortid og nutid, og om typiske sportsgrene, newzealandsk landbrug, naturresurser og problemer, der blev indført i landet via uvidende immigranter.

Anden dvd er interview optaget med tre unge newzealændere: Pippa, som er af skotsk afstamning, Henari, hvis far er maori, og Kollfs nevø, Ben, som hører til den europæiske del af indvandrerne. Via disse unge mennesker får danske elever nyttig viden om opbygningen af uddannelsessystemet i New Zealand, hvilket giver dem mulighed for at sammenligne med danske forhold.

Begge dvd'er bør ses mere end én gang, så eleverne får det maksimale udbytte af filmene. Her er det godt at arbejde med vanskelige gloser, men jeg synes måske nok, at man kunne have undværet, at ordene absolut skal siges på første dvd før hvert nyt afsnit. Specielt når man kan finde gloserne på www.janusfilm.dk. Dette link er en guldgrube af informationer om New Zealand. Her kan elever og lærere hitte mange differentierede opgaver. Willie Kolff har tidligere været folkeskolelærer, derfor ved han, hvor vigtigt det er at arbejde sprogligt og indholdsmæssigt med dvd'erne. I den forbindelse er det rart, at man på ovennævnte site kan finde nyttige link og læse videotransskriptionerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt