Anmeldelse Skønlitteratur
0   151

Kragernes dans

Fakta<p>Forfatter: Michael Lose</p><br /><p>169 kroner, 114 sider</p><br /><p>Forlag: Borgen</p>

Mobning er noget uhyggeligt noget - og noget, som vi alle skal forholde os til. Men behøver det at være så trist og så sagligt alt sammen? Nej, bestemt nej, og heldigvis er der nu udkommet en meget spændende skønlitterær roman om emnet, som kan læses selvstændigt som god spændingslitteratur i klassen eller som frilæsning, men den kan også indgå i et større forløb om mobning.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogens hovedperson er en teenagedreng, der en dag kommer ud for en ulykke og derfor må være væk fra skolen og kammeraterne et stykke tid. Da han efter sin sygeperiode kommer tilbage til skolen, er hans bedste ven rejst, og der er opstået en ny magtbalance, eller i alt fald er de forskellige sociale grupperinger ændret drastisk. Derfor bliver den sociale hverdag et helvede for vor hoved­person. Samtidig med tabet af sin bedste ven må vor hovedperson sande, at han også selv er forandret af den ulykke, som han har været ude for. Hvad vil der ske ude i fremtiden? Og hvad er det nu, man plejer at sige om de sorte kragefugle? Bringer de ulykke med sig? Eller var det nu ikke dem, der i gamle dage mentes at bringe de dødes sjæle over i dødsriget?

Det er en meget spændende roman om magtkampe, mobning og magi/overtro. Læs den selv før dine elever og brug den som værklæsning fra 5. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.206 andre er allerede tilmeldt