Anmeldelse Geografi
0   208

Landbrug

Fakta<p>Forfatter: Jens Peter Møller</p><br /><p>167,50 kroner, 48 sider</p><br /><p>Serie: Ind i geografien</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Inden for de sidste år er de danske forlag kommet med forskellige bud på undervisningsbøger til geografi. Alinea har opdateret serien "Ind i geografien", der består dels af grundbøger, dels af nye supplerende temabøger, der går i dybden med udvalgte temaer. Herved står forlaget med grundbøgerne, der giver det store overblik. De støttes af temabøgerne, som giver eleverne en større baggrundsviden og forståelse af specifikke geografiske sammenhænge.

Artiklen fortsætter under banneret

"Landbrug" hører til serien "Ind i geografien/TEMA". Bogen er fra en geografisk synsvinkel traditionelt opbygget. Efter en kort indledning bliver læseren indført i klassiske emner som økosystemer, jord, klima og vanding. Herefter er der en mængde regionale spots, der belyser forskelle og ligheder i brugen af den jord, man nu har til rådighed.

Bogen er uhyre informationsgivende og dybtgående, og læseren er rigtig godt klædt på, når han eller hun har læst den. Det faglige er sat i højsædet, og man føler, at man virkelig får kvalitative facts, som man sjældent møder i undervisningsbøger til folkeskolen.

Problemet er bare, at "Landbrug" nok rammer en del over målet, qua at den er så informationstung. Det betyder, at mange elever sandsynligvis meget hurtigt vil tabe interessen, simpelthen fordi det faglige niveau ligger for højt. Med den pressede tid, der er til at nå rundt om de mange emner inden for geografi, tvivler jeg på, at der er tid til at kunne arbejde så dybtgående med et så specifikt emne.

Derfor vil bogen nok blive brugt til emnearbejder, hvor elever, der har den faglige kapacitet, kan udnytte den faglighed, "Landbrug" indeholder. Kan derfor klart anbefales til lærerbiblioteket, hvor lærerne kan blive opdateret om emnet, ligesom det vil være en god idé at have temabogen som klassesæt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt