Anmeldelse

Tokyo / New York / Rio de Janeiro / London / Mexico City / Cape Town

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne serie af geografibøger beskriver nogle af verdens største byer: Mexico City, London, Rio de Janeiro, Cape Town, New York og Tokyo. Bøgerne er velskrevede og fagligt relevante til geografiundervisningen i de ældste klasser.

I 2007 vil flertallet af verdens befolkning for første gang nogensinde bo i byerne, og denne urbanisering tages der udgangspunkt i gennem denne serie. Der gives en række beskrivelser af muligheder og problemer, som opstår i de meget store byer.

Bøgerne behandler områder som byens historie, befolkning, økonomi, styre, transportmuligheder, miljø, kultur, turisme og fremtid.

Serien indeholder gode billeder, illustrationer, kort og statistik, der fint hænger sammen med den fagligt orienterede tekst. Alle bøgerne har også en indbliksboks, der giver personlige og anderledes faglige indgangsvinkler.

Bagerst i bøgerne er der ordliste, litteraturliste, internetadresser og stikordsliste.

Materialet fremstår bestemt som et kvalitetsprodukt, men bøgerne vil meget på få sider, så hvis man skal arbejde i dybden med en af byerne, må man finde mere materiale.

Bøgerne anbefales til folkeskolens 7.-9. klasse i geografi, men kan også bruges til projektopgaver allerede fra 5.-6. klasse, hvor eleverne sagtens selv kan arbejde med materialet.

Denne serie vil være et godt supplement til skolens bibliotek, således at eleverne selv har mulighed for at finde det faglige stof, de leder efter.