Debat
0   160

Vent med udtalelser til næste skoleår

Det er som bekendt vedtaget, at man fra indeværende skoleår skal udfærdige to årlige skriftlige udtalelser i faget idræt. Den sidste udtalelse skal endvidere figurere på afgangsbeviset. I februar udkom så vejledningen i, hvordan disse udtalelser skulle udfærdiges, og i tråd med ministeriets øvrige nyere tiltag er det med en vægtning af evaluering af dokumentation.

Forudsætningerne for at iværksætte dette tiltag er for 9.-klasse-lærere mildest talt dårlige, da vejledningen kommer så sent. For at give et eksempel foreslås det ganske fornuftigt, at evalueringsformer og fastsættelse af læringsformer for den enkelte elev indgår i årsplanen. Ydermere fremgår det, at: »Grundlaget for udfærdigelsen af udtalelserne er den interne løbende evaluering«. Der er derfor i vejledningen foreslået otte evalueringsformer. Halvdelen af disse beror på enten en mundtlig evaluering eller en skriftlighed i form af test, besvarelser af spørgeskemaer eller lignende. Med rundt regnet ti undervisningsgange tilbage inden sidste skoledag og en for længst afleveret årsplan er det svært at nå at indsamle tilfredsstillende dokumentation for udtalelserne.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvorfor ikke indse, at vejledningen er for sent ude, og gøre bestemmelsen om udtalelser i idræt gældende fra skoleåret 2007/08?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ