Debat

Hvad har I gang i?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bertel Haarder og Anders Bondo Christensen har sammen fået en idé om, at vi skal have et bedre image.

Nu skal »Månedens Skole« nemlig kåres. Skolerne skal nu kappes på projekter, som kan gøre netop deres skole til månedens vinder med deraf følgende positiv omtale.

Der er et ordsprog, der siger, at man ikke skal bide den hånd, der fodrer. Lad os vende det til, at man skal ikke tage foder fra den hånd, der slår.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi er blevet slået rigtig mange gange af vores minister, og nu skal vi så tage imod en beroligende godbid i form af en lille sjov leg.

Det er netop det, der er lærernes altdominerende problem. Vi har en undervisningsminister, som i den grad har vist lærerne mistillid og sørget for, at vi har fået mængder af dårlig omtale. Pisa, frafald på ungdomsuddannelserne, elendig historieundervisning, stavefærdigheder, geografikundskaber. Listen er uendelig. Hver problematik er faldet tilbage på lærernes manglende evne til at varetage deres job.

Nu vil man så rette op på års nedvurdering af lærerne ved at kåre Månedens Skole.

Rend og hop.

Giv os i stedet en løn, som matcher det ansvar og det arbejde, vi har.

Giv os arbejdsro til at implementere de ufatteligt mange tiltag, der er haglet ned over os.

Giv os tid sammen med børnene i stedet for at gøre os til administrative medarbejdere, der bruger mere tid ved computeren end i klasserne.

Befri os for at bære skylden, når et nyt problem opstår i samfundet og på arbejdsmarkedet.

Ros os i det daglige for det, vi gør, så stiger vores status automatisk.

Og hold så op med at tro, at vi er så naive og ydmyge, at vi forestiller os, at den nye leg flytter noget som helst omkring vores anseelse.