Debat

Husk på professionsidealerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad ville der mon ske, hvis vi alle udviste samme prisværdige civile courage som Asta Rasmussen, der på baggrund af faglig stolthed nægter at udarbejde de elevplaner, som vi alle er blevet pålagt at udarbejde? (Folkeskolen nummer 6). Har alle, inklusive Danmarks Lærerforening, allerede glemt vores små fem år gamle professionsidealer, der fordrer, at læreren bestandig vil »værne om og hævde sin troværdighed, uafhængighed og integritet som underviser, opdrager og vejleder for børn og unge«. Og at læreren i forlængelse heraf »aldrig [vil] påtage sig at anvende (.) pædagogiske midler (.) som denne ikke selv kan indestå for«. Er eplaner.dk virkelig den rette løsning, eller er det bare en overkommelig løsning, som man i bund og grund ikke kan stå inde for? Jeg har ikke noget problem med elevplaner som pædagogisk redskab - jeg udformede og udfyldte faktisk indtil sidste år, hvor sparekniven endnu en gang var fremme, mine egne, der ligesom eplaner.dk også tager udgangspunkt i Fælles Mål. Og er ikke hårdt ramt, da jeg ikke har mange elever, fag og klasser. Men hvor længe vil vi ydmyges? Og hvor er det i grunden tarveligt, at du skal stå alene. Bare jeg dog havde det samme mod som dig, Asta.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler