Debat
0   181

Husk på professionsidealerne

Hvad ville der mon ske, hvis vi alle udviste samme prisværdige civile courage som Asta Rasmussen, der på baggrund af faglig stolthed nægter at udarbejde de elevplaner, som vi alle er blevet pålagt at udarbejde? (Folkeskolen nummer 6). Har alle, inklusive Danmarks Lærerforening, allerede glemt vores små fem år gamle professionsidealer, der fordrer, at læreren bestandig vil »værne om og hævde sin troværdighed, uafhængighed og integritet som underviser, opdrager og vejleder for børn og unge«. Og at læreren i forlængelse heraf »aldrig [vil] påtage sig at anvende (.) pædagogiske midler (.) som denne ikke selv kan indestå for«. Er eplaner.dk virkelig den rette løsning, eller er det bare en overkommelig løsning, som man i bund og grund ikke kan stå inde for? Jeg har ikke noget problem med elevplaner som pædagogisk redskab - jeg udformede og udfyldte faktisk indtil sidste år, hvor sparekniven endnu en gang var fremme, mine egne, der ligesom eplaner.dk også tager udgangspunkt i Fælles Mål. Og er ikke hårdt ramt, da jeg ikke har mange elever, fag og klasser. Men hvor længe vil vi ydmyges? Og hvor er det i grunden tarveligt, at du skal stå alene. Bare jeg dog havde det samme mod som dig, Asta.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen