Anmeldelse

Disciplin og god opførsel i folkeskolen

Hvad kan forældrene gøre?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal alle have det godt i skolen, er vi nødt til at have et godt skole-hjem-samarbejde. Derfor er det dejligt, at der er kommet en forældrepjece, som giver forældrene mulighed for at finde ud af, hvordan de bedst muligt støtter op om deres børn i det, der sker i skolen. For mobning, disciplin og god opførsel handler vel i bund og grund om, at skole og hjem taler sammen og ikke mindst mener det samme - over for eleverne.

Pjecen beskæftiger sig med det, der angår tryghed, arbejdsro og trivsel i skolen. Det er ikke længere kun skolens skyld, hvis der er noget, der ikke fungerer optimalt, slås det fast i bogen. Nu handler det om kommunikation og samarbejde. Det er primært skolens opgave at undervise og hjælpe ele­ver­ne med at undgå, at der opstår dårligt sprog og mobning i klassen. Derimod er det forældre­nes ansvar at opdrage barnet, så det lærer at omgås andre på en fornuftig måde, at det lærer at tale ordentligt til andre, og at det lærer at vise hensyn.

Igennem hæftet fortælles der i et fornuftigt sprog og uden brug af særlige pædagogisk-psyko­logi­ske fagudtryk. For det er meningen, at forældrene skal gives forudsætninger, så de kan tale med skolen - på lige fod - om disciplin, skældud og demokrati i sko­len igennem tiderne og blive ajourført med, hvad der tales om i dagens skolehverdag. Det er rigtig dejligt med en pjece uden "løftede pegefingre", og hvor det er det positive, der er i fokus. Et godt udgangspunkt for en temaaften med forældrene - også på jeres skole!