Anmeldelse Matematik
0   206

www.matematikbanken.dk

Fakta<p>Forfatter: H.C. Henriksen, Kim Lorentzen og Morten Graae</p><br /><p>Gratis</p><br /><p>Forlag: H.C. Henriksen, Kim Lorentzen og Morten Graae</p>

Denne hjemmeside er et yderst rosværdigt initiativ, som i sin overskrift henvender sig til lærere med dygtige elever i 9. og 10. klasse. Dem har der været fokuseret på i en del år, og hvem har ikke dygtige elever i sin klasse?

Artiklen fortsætter under banneret

Siden består af tre læreres samlede produktion af materiale til vel især 10. klasse, men kan i vid udstrækning også bruges på 9. årgang. Som man kan se på forsiden, kommer der hele tiden nye sider til, og det er befriende at se en matematikside til folkeskolen, der ikke blot er fuld af træningsopgaver, men som tilmed er gratis at bruge. Opgaverne kan helt sikkert udfordre nogle elever.

På siden er der opgaver inden for mange emner, øvelser til Mathcad, vikaropgaver og med tiden forslag til mundtlige øvelser. Menupunktet formelsamling dækker over masser af relevante regneark, hvor lidt forklaring måske i nogle tilfælde var på sin plads.

Til de fleste emner er der PowerPoint-præsentationer, så elever kan repetere et emne eller nogle formler. Opgaveforslag er udarbejdet i doc-format og kan som sådan redigeres. Lad så være, at layoutet på en del af opgavesiderne unægtelig er set bedre, og at nogle af opgaverne kunne bruge en gennemskrivning. Nogle af PowerPoint-præsentationerne ligeledes.

Men dette medie er jo som skabt til at rette og redigere i, så det kan man blot gøre. Det er matematiklæringen, der er det væsentligste.

Et særdeles prisværdig initiativ, hvis udvikling det vil være værd at følge de kommende år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.977 andre er allerede tilmeldt