Jeg har fået meget god vejledning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Thomas Sparmer har fået masser af erhvervsvejledning, ligesom han har været i erhvervspraktik mange gange. Og han er endt på den rette hylde som VVS-tekniker, mener han.

»Jeg vaklede mellem tre spændende fag - it, elektriker eller VVS-installatør. Men nu har jeg faktisk alle tre fag med. Jeg beskæftiger mig med rør som blikkenslageren og bruger også printkort«, siger Thomas Sparmer, der sidste sommer blev færdiguddannet som VVS-tekniker. Tidligere hed det gas- og vandmester, mens det i dag faktisk er som en lille ingeniøruddannelse.

Allerede i 4. og 5. klasse var Thomas Sparmer i erhvervspraktik fra Munkegårdsskolen i Gentofte. Han har været ude en uge som tømrer, en uge som blikkenslager og en uge som elektriker. I 10. klasse var han på Teknisk Erhvervsskole Center i Gladsaxe på et AMU-kursus i fire uger.

»Vi fik meget vejledning på skolen, især i 9. og 10. klasse. Vejlederen fortalte om mulighederne, hvis man valgte gymnasiet, og hvis man valgte de tekniske uddannelser. Jeg var svag til tysk og fik et 5-tal i fysik. Men i fysik gav jeg den så en skalle det sidste år i folkeskolen, og tysk gik pludselig meget bedre i 10. klasse. Man kan godt tage uddannelsen uden at være god til tysk, men de fleste kedlers instruktioner står på tysk«.

Thomas Sparmer mener, at det har hjulpet ham meget, at han har en evne til at visualisere. Han har let ved at se rørsystemerne for sig.

»Jeg talte også med vejlederen om at være udadgående. Man skal jo kunne snakke med kunderne, og dér gælder det om at have en god tone og ikke et vulgært sprog«.

Fra 1. marts er Thomas Sparmer begyndt på nyt job, hvor han skal være konsulent og beregne dimensioner i rør og store gasbrændere. |

Powered by Labrador CMS