Uddannelsesvejledning
0   190

Jeg har fået meget god vejledning

Thomas Sparmer har fået masser af erhvervsvejledning, ligesom han har været i erhvervspraktik mange gange. Og han er endt på den rette hylde som VVS-tekniker, mener han.

»Jeg vaklede mellem tre spændende fag - it, elektriker eller VVS-installatør. Men nu har jeg faktisk alle tre fag med. Jeg beskæftiger mig med rør som blikkenslageren og bruger også printkort«, siger Thomas Sparmer, der sidste sommer blev færdiguddannet som VVS-tekniker. Tidligere hed det gas- og vandmester, mens det i dag faktisk er som en lille ingeniøruddannelse.

Allerede i 4. og 5. klasse var Thomas Sparmer i erhvervspraktik fra Munkegårdsskolen i Gentofte. Han har været ude en uge som tømrer, en uge som blikkenslager og en uge som elektriker. I 10. klasse var han på Teknisk Erhvervsskole Center i Gladsaxe på et AMU-kursus i fire uger.

»Vi fik meget vejledning på skolen, især i 9. og 10. klasse. Vejlederen fortalte om mulighederne, hvis man valgte gymnasiet, og hvis man valgte de tekniske uddannelser. Jeg var svag til tysk og fik et 5-tal i fysik. Men i fysik gav jeg den så en skalle det sidste år i folkeskolen, og tysk gik pludselig meget bedre i 10. klasse. Man kan godt tage uddannelsen uden at være god til tysk, men de fleste kedlers instruktioner står på tysk«.

Artiklen fortsætter under banneret

Thomas Sparmer mener, at det har hjulpet ham meget, at han har en evne til at visualisere. Han har let ved at se rørsystemerne for sig.

»Jeg talte også med vejlederen om at være udadgående. Man skal jo kunne snakke med kunderne, og dér gælder det om at have en god tone og ikke et vulgært sprog«.

Fra 1. marts er Thomas Sparmer begyndt på nyt job, hvor han skal være konsulent og beregne dimensioner i rør og store gasbrændere. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
481 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)