Søren Rotzow

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ernærings- og husholdningsøkonom Søren Rotzow er 36 år og bor i Brønshøj.

Uddannelse: Ernærings- og husholdningsøkonom fra Ankerhus Seminarium.

Arbejdsplads: Fødevarekontrollens Rejsehold, som hører under Fødevarestyrelsen.

Familie: Gift med Dudi og far til Valdemar på otte år og Emma på seks år.

Søren Rotzow har været ansat i Fødevarestyrelsen i fem år. Efter de mange sager om gammelt kød og fusk med mærkning i foråret 2006 oprettede styrelsen i september 2006 Fødevarekontrollens Rejsehold, hvor Søren Rotzow har været fødevarefaglig medarbejder siden starten. Han arbejder i et team på seks personer, som sammen planlægger og udfører uanmeldte aktioner hos fødevarehandlende. På sidste aktion fandt Søren Rotzow 20 ton gammelt kød i et frysehus. Rejseholdets vision er »at være frygtet af svindlere«.

Mit arbejde lige nu:

Jeg sagsbehandler de aktioner, som vi lige har været ude på. Det er et stort arbejde at udrede alle de data, vi har fået ind ved kontrolbesøgene. Desuden rejser jeg rundt og holder foredrag om Rejseholdets arbejde.

Mit arbejde om fem år:

Jeg er nok stadig i statens tjeneste på fødevareområdet. Alternativt kunne jeg også være på den anden side af bordet og undervise virksomheder i, hvordan de overholder loven. Det bliver jeg i hvert fald kvalificeret til.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Den bog, der betyder mest for mig, er »I køkkenet med Lauterbach m.fl.«. Bøger fylder ikke meget i min hverdag, men den læser jeg indimellem i. Min første kogebog bærer præg af min hang til madlavning. Den værner jeg om, så børnene skal være forsigtige, hvis de får lov at låne den.

2. Jeg elsker at spille computerspil og Playstation og har gjort det, lige siden pc'en gjorde det muligt. Lige nu er hittet »WarCraft«. Jeg spiller også spil sammen med børnene.

3. Uden min mobiltelefon ville jeg have vanskeligt ved at holde styr på mine arbejdsopgaver. Det er nødvendigt, at jeg hver dag synkroniserer mobilkalenderen med kalenderen på computeren.

4. Jeg kobler fuldstændig af, når jeg spiller Gameboy-spillet »Tetris«. Det er nærmest meditativt at se brikkerne falde i hak, og det frisker op, når jeg er træt om eftermiddagen, hvor det jo er utilstedeligt at gå i seng.

5. Når jeg kommer ud af mit soveværelse om morgenen, er det første, jeg ser, et maleri af Michael Kvium. Det gør mig så glad. Jeg besøger alle de kunstudstillinger, jeg kan snige mig til, og min kone var heldigvis med på, at vi købte maleriet med manden, der er så glad, selvom han har en lort på hovedet.

6. Mine kolleger betyder alt for mig på arbejdet. Vi arbejder tæt sammen i team og er sammen om alle opgaver. Uden hinanden var Rejseholdet ingenting. Det skaber og kræver samhørighed.

7. Jeg har i et halvt år kontrolleret fødevarer i frysehuse. Jeg har opholdt mig i minus 30 grader i seks timer om dagen, så frysedragten symboliserer rigtig godt mit arbejde.