Anmeldelse Pædagogik
0   199

Fordringen på anerkendelse

Fakta<p>275 kroner, 218 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Klim</p>

Forlaget Klim har i samarbejde med Nordisk Sommeruniversitet udgivet en antologi om et af de mange begreber, der er i spil i vores hyperkomplekse samfund - anerkendelse. Der er ingen tvivl om, at også dette begreb og det, der tematiseres gennem samtaler ud fra begrebet, vil få betydning i læreres og de lærerstuderendes verden. Det bliver dog formodentlig ikke denne bog, lærere selv kommer til at læse! Målgruppen er givetvis ikke lærere, men formodentlig studerende på samfundsvidenskabelige universitetsuddannelser, og det er der ikke noget galt med.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er inddelt i tre dele: Sociologisk og socialfilosofisk kritik, politisk filosofi og litteraturvidenskab. Bogen indeholder otte kapitler, der alle har en udpræget akademisk tilgang til emnet. Læsere af denne bog vil have det tilfælles, at de alle vil have en høj motivation for at sætte sig ind i emnet. Bogen indeholder to artikler, der muligvis vil have interesse for lærere eller lærerstuderende. Det er artiklen om Charles Taylor og hans begreb om autenticitet. Autenticitet som begreb er tidligere anvendt af Per Fibæk Laursen i en bog, der nyder stor anerkendelse hos mange lærere. Og det er artiklen om begrebet solidaritet, der for nogle lærere stadig er et væsenligt begreb i deres tænkning om pædagogisk praksis og det, der holder lærerlivet sammen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ