Anmeldelse

Egypten - det arabiske centrum

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den arabiske verden kan godt klare sig uden cirklen, men den kan ikke klare sig uden centrum, og dette centrum er Egypten, skriver forfatteren til den lille bog.

"Egypten - det arabiske centrum" giver en kort indføring i landets historie. Oldtiden omtales, men der lægges vægt på den moderne historie.

Et særligt afsnit omhandler hovedstaden Kairo. I dette afsnit fortælles om indbyggernes hverdagsliv, og dette afsnit er særlig læseværdigt, fordi det åbenbart baserer sig på forfatterens egne oplevelser.

Der berettes endvidere om de tre egyptiske ledere, Nasser, Sadat og Moubarak, og herunder de politiske spørgsmål, der knytter sig til disse aktører: Forholdet til Israel, Vesten og den øvrige arabiske verden.

Bogen kan anbefales til eleverne i 8. og 9. klasse. Den indeholder gode farvebilleder, der fremmer læsbarheden. Man må glæde sig, når forlagene, som i dette tilfælde, interesserer sig for emner, der ikke indgår i en kanoniseret dansk national skæbnefortælling.