Anmeldelse Specialundervisning
0   334

En tid

Fakta<p>Forfatter: Knud Sørensen</p><br /><p>Bog: 93 sider, 122,50 kroner </p><br /><p>Lydbog: 425 kroner </p><br /><p>44 sider opgaver kan gratis downloades fra www.spf-herning.dk</p><br /><p>Forlag: Special-pædagogisk Forlag</p>

Her er en fin og stilfærdig bog om en familie i Vendsyssel i årene 1940 og 1944 samt enkelte tilbageblik til familiens forhistorie.

Artiklen fortsætter under banneret

Oline bor sammen med sin bror Thomas på et husmandssted nær Vesterhavet. De arbejder begge hårdt for at klare dagen og vejen. Da tyskerne kommer, henter hun sin niårige søn Jacob hjem. Han har været i pleje i Aalborg hos en kusine. Det antydes, at han er resultatet af et forhold imellem bror og søster. Det ved drengen dog ikke, men der snakkes på egnen.

På et tidspunkt kommer en flygtning til gården. Han får husly og bliver glad for Oline. Men til sidst må han væk.

I bogen gives et vældig godt tidsbillede: Læreren, der må gå under jorden, værnemagere og sortbørshandlende. Hos købmanden køber man kaffeerstatning og andre varer på kredit. Der lyttes til London i radioen.

En stor del af bogen er set igennem Jacobs øjne. Forfatterens lavmælte fortællestil er fint bevaret i denne bearbejdede udgave. Det, der står imellem linjerne, er mindst lige så vigtigt som det, der fortælles. Stil og indhold smelter sammen i karakteristikkerne af hoved- og bipersoner på landet og i byen.

På forlagets hjemmeside ligger 44 sider med opgaver. Hver opgaveside indeholder en faktaboks med oplysninger om besættelsestiden samt spørgsmål til teksten.

Lydbogen er indtalt i moderat tempo. Indtalingen er velegnet til både lyttelæsning og lytning.

Bogen kan læses og forstås på flere niveauer af elever fra trettenårsalderen til voksenalderen.

Den anbefales til både dansk- og specialundervisningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.386 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.421 andre er allerede tilmeldt