Anmeldelse Billedkunst
0   240

ArtXplorer

Fakta<p>Forfatter: -</p><br /><p>Idé: Bodil Sohn </p><br /><p>Grafisk design: John Körner </p><br /><p>Lydmæssig design: Marie Højlund</p><br /><p>Forlag: ARoS</p>

"ArtXplorer" er et interaktivt formidlingsprojekt udviklet på Kunstmuseet ARoS i Århus. Forløbet tager udgangspunkt i en præsentation af seks værker fra museets samling.

Artiklen fortsætter under banneret

Ideen er, at unge brugere - målgruppen er 9-14-årige - ved hjælp af "ArtXplorer" kan arbejde sig ind på de enkelte værker ud fra forskellige positioner, betegnet Art Attack, Art Creation, My page og Klogebogen. På dansk gælder det værkerne, at tegne selv, kunstner- og værkoplysninger. Formen er grafisk let at finde rundt i. En lille glad nullermand, Artur, viser sig i skiftende positioner og med skiftende skilte, der fortæller, hvor vi er, hvad der er på vej, eller hvad der kan vælges for at komme videre.

Gennem værkerne præsenteres seks kunstnere: Svend Wiig Hansen, Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby, Vilhelm Hammershøi, Miwi Yanagi og David Parrish. Tanken er så, at brugerne ved at lege og søge sig igennem de forskellige muligheder kan få en fornemmelse af, hvorfor værkerne ser ud, som de gør, og hvilke intentioner kunstnerne må have haft med at skabe dem på den måde.

Ideen med at vælge værker fra forskellige perioder er god, men det er tydeligt, at nogle af værkerne er bedre egnet til dette medie end andre. For eksempel fremstår David Parrishs billede af Marilyn Monroe mere håndterligt end Bjørn Nørgaards "Gravmæle for Christian den tredje". Når brugeren er "inde" ved det enkelte værk, kan der igen vælges forskellige muligheder fra rækken af "Artsteps". Nogle legende, andre rent informative.

Projektet er sympatisk i forsøget på at nå målgruppen via et elektronisk medie og i kraft af den billige økonomi, men to ting falder lidt i øjnene. Den ene er, at der trods den interaktive tilgang er tale om en yderst begrænset værk- og periodepræsentation, den anden, at teksten i visse passager vises for hurtigt, og at sproget for mange elever vil være svært tilgængeligt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.577 andre er allerede tilmeldt