Debat

Ny Løns velsignelser

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er så »heldig«, at jeg har fået en bid af kagen med navnet Ny Løn. Der er sandelig også blevet en pensionsbid, der er parkeret hos Lærernes Pension (LP).

Derfra har jeg netop modtaget en opgørelse, der viser, at jeg har fået 156 kroner i rente for 2006, og det er jo en mindre formue.

Men inden du falder helt i svime, så skal der lige trækkes 126 kroner i gebyr til LP, så slutresultatet bliver, at jeg har fået tilskrevet 30 kroner i rente for 2006, hvilket svarer til en forrentning på knap en procent. Forrygende.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Samtidig læser jeg hos Berlingske Business, at Lisa Drakeman kan hæve 53.092.230 kroner på salg af sine aktieoptioner hos Genmab.

Vi har sandelig fået fordelt goderne retfærdigt, det var da godt, at vi fik Ny Løn og ikke aktieoptioner i stedet for.

Kom nu på banen, Anders Bondo Christensen.

Svar

Vi er helt opmærksomme på, at for tjenestemandsansatte lærere vil pensionsindbetalinger af løntillæg i mange tilfælde være pjat, da forrentningen bliver spist op af administrationsomkostningerne, mens det for de overenskomstansatte er væsentligt, at så mange løndele som overhovedet muligt er pensionsgivende. Nogle kredse har imidlertid indgået aftale om, at pensionsgivende tillæg kan konverteres til løntrin, hvilket har stor betydning for tjenestemandspensionen. Så vidt jeg ved, gælder det i din kreds. Spørg lige på kredskontoret.

Hvad det i øvrigt har med aktieoptioner at gøre, har jeg svært ved at se. Folkeskolen er da heldigvis ikke på aktier - endnu i det mindste.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF