Debat
0   182

Pædagoger uden mål?

Måden, pædagogers arbejde beskrives på af Hanne Marie Verdoner i Folkeskolen nummer 5, gør, at jeg ser mig nødsaget til at svare.

Pædagoger arbejder med mål og læreplaner fastsat af regeringen. Mål for, hvordan vi kan fremme børns udvikling af kommunikative, sociale og følelsesmæssige kompetencer, så børnene også kan klare sig i skolesystemet.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi bruger mange pædagogiske indfaldsvinkler og veje for at nå målet, da vi netop er uddannet med en stor pædagogisk indsigt.

Børnehaveklasseledere har mål, der er bestemt af regeringen. I folkeskolens faghæfte 25 er målet fastlagt, så der arbejdes med samvær og samarbejde, sprog og udtryksformer, natur og naturfaglige fænomener, det praktisk-musiske, bevægelse og motorik.

Børnehaveklasseledere arbejder også ud fra mål om at synliggøre og dokumentere det enkelte barns udvikling og læring.

Jeg tror ikke, at man som lærer kan undervise børn, der ikke i forvejen har været gennem diverse pædagogers hænder. Inden læreren får børnene, er der foretaget mange indstillinger. Børn, der ikke er skoleparate, er sorteret fra. Børnene har lært at efterleve almindelige regler og normer for klasseundervisning og gruppearbejde.

Mange børn kommer i 1. klasse med en viden om bogstavlyde, forskellen på konsonanter, vokaler og stavelser. Vi pædagoger har gjort det en del lettere for lærere at arbejde videre med børnene og deres forældre.

Mange af de aktiviteter, pædagoger laver, kan ikke måles, men mærkes. Pædagogerne arbejder med børnenes følelsesmæssige side. Hvis den følelsesmæssige kompetence ikke er på plads, kan børnene ikke modtage læring.

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ