Debat

Hvor er det lavt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som svar på mange læseres reaktion på Jesper Haghfelts ukvalificerede anmeldelse af Jespersens og Pittelkows »Islamister og naivister« må chefredaktør Thorkild Thejsen »desværre« give de kritiske læsere ret.

I Folkeskolens kodeks for anmeldelser hedder det: »Anmelderen skal ikke vige tilbage for at udtrykke sin subjektive mening; men den skal være velargumenteret«.

Det lykkes Thejsen at snige sine fordomme og sin egen subjektive vurdering ind i sit svar ved, helt udokumenteret, at skrive: »... Jespersens og Pittelkows miks af besnærende retorik og kulturforskrækkelse ...«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Al anstændighed har åbenbart forladt en chefredaktør, der ellers foregiver at være seriøs. Hvor er det bare lavt.

Inviter dog forfatterparret ind til en diskussion af bogen og lad os se, om de lider af kulturforskrækkelse, eller om chefredaktøren skulle lide af berøringsangst over for dagens virkelighed.

Svar

Jeg forstår sådan set godt din »besynderlige oplevelse«. Problemet er formen, hvor jeg skal svare - og svare kort for ikke at misbruge, at jeg kan bevilge mig selv det sidste ord.

Jeg har læst begge de anmeldte bøger, og efter min bedste overbevisning føjer Jespersen og Pittelkow intet nyt til debatten i forhold til, hvad de tidligere har skrevet. Men »Islamister og Naivister« slutter med et uhyre interessant afsnit, »Dialog og kamp«, hvor første sætning hedder: »Integration af indvandrere kræver dialog«. Du kan kalde det fordomsfuldt, men det ville jeg gerne have læst meget mere om. Desværre er afsnittet kun på 3 (tre!) af bogens 191 sider.

Thorkild Thejsen, chefredaktør

Powered by Labrador CMS