Debat
0   189

Hvor er det lavt

Som svar på mange læseres reaktion på Jesper Haghfelts ukvalificerede anmeldelse af Jespersens og Pittelkows »Islamister og naivister« må chefredaktør Thorkild Thejsen »desværre« give de kritiske læsere ret.

I Folkeskolens kodeks for anmeldelser hedder det: »Anmelderen skal ikke vige tilbage for at udtrykke sin subjektive mening; men den skal være velargumenteret«.

Artiklen fortsætter under banneret

Det lykkes Thejsen at snige sine fordomme og sin egen subjektive vurdering ind i sit svar ved, helt udokumenteret, at skrive: »... Jespersens og Pittelkows miks af besnærende retorik og kulturforskrækkelse ...«.

Al anstændighed har åbenbart forladt en chefredaktør, der ellers foregiver at være seriøs. Hvor er det bare lavt.

Inviter dog forfatterparret ind til en diskussion af bogen og lad os se, om de lider af kulturforskrækkelse, eller om chefredaktøren skulle lide af berøringsangst over for dagens virkelighed.

Svar

Jeg forstår sådan set godt din »besynderlige oplevelse«. Problemet er formen, hvor jeg skal svare - og svare kort for ikke at misbruge, at jeg kan bevilge mig selv det sidste ord.

Jeg har læst begge de anmeldte bøger, og efter min bedste overbevisning føjer Jespersen og Pittelkow intet nyt til debatten i forhold til, hvad de tidligere har skrevet. Men »Islamister og Naivister« slutter med et uhyre interessant afsnit, »Dialog og kamp«, hvor første sætning hedder: »Integration af indvandrere kræver dialog«. Du kan kalde det fordomsfuldt, men det ville jeg gerne have læst meget mere om. Desværre er afsnittet kun på 3 (tre!) af bogens 191 sider.

Thorkild Thejsen, chefredaktør


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ